Peršun je povrće koje se često koristi u kuhinjama. Neizostavan je u supi. Ko od nas može da zamisli supu bez peršuna?
Obožavaćete ga!
Ako ste mislili da postoji samo jedna baklava, varate se jer postoji stotine verzija u načinu pravljenja ove poslastice, iako se većina...
Tart je naziv za vrstu peciva karakterističnog okruglog oblika i rebrastog oboda, koje je istovremeno i hrskavo i meko, a koje nježno...
Pasulj je zdrava namirnica koja može da se sprema na sto načina, ali je težak za varenje i može da vam napravi...
Kuhana jaja su ukusna i hranljiva namirnica koju možete jesti za doručak, ručak i večeru tijekom cijele godine, samo ako vam ne...
Ne pretrpavajte šerpu
Neke popularne namirnice koje jedete ujutro zapravo pospješuju reakciju na stres. Postoji razlog zašto se doručak smatra najvažnijim obrokom u danu.
Kada nas uhvati grip ili prehlada, ključno je da što više ojačamo imuni sistem kako bi se lakše izborio sa štetnim mikroorganizmima.
Među najboljim dijetama koje se preporučuju ženama poslije 50. godine je i fleksitarijanska.