Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, ali da li znate da postoji mogućnost da je pogrešno jedemo? Naučnici za hranu tvrde...
Neke namirnice je najbolje konzumirati sirove jer pri kuhanju, prženju ili nekom sličnom načinu pripreme mogu izgubiti svojstva koja su inače korisna...
U toku novogodišnjih i božićnih praznika svi smo sebi dali malo oduška kada je hrana u pitanju. Sarme, rolati, kolači, suhomesnati proizvodi...
Topli napici imaju pozitivan efekat na razne oblike respiratornih infekcija, pa tako je i kuhano vino.
Kolač sa orasima i čokoladom bio je nezaobilazan na trpezama širom bivše Jugoslavije.
Sve dok traje sukob u Ukrajini, malo je vjerojatno da će se suncokretovo ulje pomaknuti s popisa ugroženih proizvoda.
Mljeveno meso nezaobilazan je dio svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum, ali izbjegnite nekoliko grešaka.
Za ovaj nevjerovatno hrskav krompir vam trebaju samo 2 sastojka tajna sastojka.
Mnogi već dugo koriste ovaj preljev, te im pita uvijek bude lijepa, vazdušasta i kompaktna.
Ovaj kolač se brzo napravi, a još brže pojede - Nevjerovatno ukusan.