Bilo da meso kupujete u velikim trgovinskim lancima ili u mesari u kraju uvijek se pitate da li ste odabrali najbolji komad...
Pire krompir je najčešći prilog uz meso na trpezama na Balkanu, i to ne bez razloga. Odlično "paše" uz gulaš, podvarak, punjene...
Salmonela je vrsta bakterije koja izaziva proliv, a postoji - vjerovali ili ne - više od 100 podtipova kojima ljudi mogu da...
Ovaj obrok je jeftin i priprema se vrlo lako! Može se konzumirati na razne načine i u kombinaciji s različitim namirnicama.
Vazdušasto tijesto punjeno nadjevom od jagoda - divan način da počnete dan
Počela je sezona slatkih trešanja i njihovih kiselih "sestri" bliznakinja - višanja, a upravo su ovi slatki crveni plodovi nezaobilazni dio gastronomije...
Šljivovica i loza najpoznatije su rakije, a kao što im samo ime kaže, nastaju iz šljive i loze. Posebno su popularne razne...
Iskusni kuhari savjetuju da ne probate jelo samo malo prije nego što je gotovo nego tokom cijeloga kuvanja. Budite oprezni i sa...
Hrana koju vam nutricionisti nikada neće preporučiti…
Vrhnje za kuhanje često koristimo u kuhinji, a mnogim jelima daje bogat i kremast okus. Da bi salate i umaci imali vrhunski...