Smokvara je tradicionalna poslastica Hercegovine. Specifična je zbog pekmeza, kako to i njen sam naziv kaže, pekmeza od smokava.
Ovaj somun se odlično slaže uz svježi sir i pavlaku, meze, ali i sve druge slane namaze. Od njega možete napraviti i...
Uvijek je motivirajuće kada vidite pojedinca koji je uspio skinuti veliki broj kilograma. Međutim, takav uspjeh nije moguće ostvariti preko noći. Potrebno...
Saznajte kako se pravi testo za picu kao iz picerije. Donosimo vam jednostavan recept.
Raste po baštama i livadama. Do skoro je niko nije jeo. Sada, povremeno je kuvari ubacuju u salate. Da li vi jedete...
Zamrzavanje hrane je odličan način da smanjite količinu hrane koju bacate, ali ponekad to može uništiti vaše namirnice. U nastavku pročitajte kojih...
Lepine napravljene po ovom receptu biće posebno mekane i ukusne, a tajna je u posebnom premazu od maslinovog ulja i začina.
Ma koliko da se raspravljali oko imena, niko nikada nije osporio da je ovo omiljeno balkansko jelo
Termička obrada različitih vrsta povrća zavisi od vrste, a ukoliko se ono kuha predugo, može da izgubi hranljive materije
Iako nije željela potpuno dai zbaci slatke zalogaje iz ishrane, sebi je psotavila nekoliko bitnih smjernica