Moda i ljepota

Kako da spriječite iritaciju kože nakon depilacije?

Ukoliko vam se koža iznad gornje usne ili bikini zona uvek upale nakon depilacije, postoji način za rješavanje ovog problema.

Depilacija - Zadovoljna.hr

ako je ovo vrlo neprijatno, dešava se mnogim ženama, pa ne treba da očajavate i mislite da ste jedina koja se bori s ovim problemom. Pored toga što uklanjaju dlačice, treba da znate da trake uklanjaju i površinski dio kože (kao jači piling), zbog čega pore ostaju otvorene i mogu se vrlo brzo napuniti prljavštinom i samim tim i iritirati. Srećom, s nekoliko jednostavnih načina to možete spriječiti u potpunosti.

Prvi korak: Očistite kožu i nježno uradite piling kože koju treba da depilirate. Budite sigurni da tu nema šminke, prljavštine ili mrtvih ćelija kože koji se mogu “zaglaviti” u porama nakon što se dlačice uklone. Ako imate zakazan tretman odmah nakon posla, obrišite kožu vlažnom maramicom. Drugi korak: Kada stignete kući, odmah kožu koja je depilirana prebrišite hamamelisom (američka leska), koji je antiseptik i istovremeno umiruje. Nemojte dirati taj dio kože.

Treći korak: Ako vam je koža crvena i iritirana, stavite malo leda na nekoliko minuta i namažite kožu hidrokortizonskom kremom kako biste spriječili upalu.

Četvrti korak: Dva dana nakon depilacije izbjegavajte bilo kakvo zagrijavanje i odjeću koja ne dozvoljava koži da diše – to znači da ne idete u saunu i na slične tretmane. Koža treba da bude hladna, čista i na vazduhu kako bi se što prije obnovila.

Peti korak: Nakon nekoliko dana uradite piling kože kako biste spriječili urasle dlačice, ali i buduće iritacije, prenosi Superzena


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh