Moda i ljepota

Christian Dior tvrdio je da ove četiri stvari čine ženu neurednom

Francuski modni dizajner i osnivač jedne od vodeći modnih kuća Christan Dior tvrdio je da ove četiri stvari čine ženu neurednom.

Žena - pexels.com/Karina Karžavina

Jedan od najpoznatijih dizajnera Christian Dior oktrio je u kojoj dobi su žene najprivlačnije.

“Žene su najprivlačnije između 35. i 40. godine, nakon što su pobijedile mnoge situacije i imale iskustva. Kad žena pređe 40-tu, ta privlačnost može trajati zauvijek”, naveo je.

On je smatrao da nema ružnih žena već samo onih koje ne znaju istaknuti svoju ljepotu. Također, svojevremeno nabrojao je šest detalja koje žene čine neurednim.

Prljava kosa

Jedna od prvih stavri koji mnogi primjete na vama jeste vaša kosa, stoga je veoma bitno da je uredna i čista. Dior je vjerovao da je prljava kosa najgora stvar koja kvari imidž žene.

Neuredne ruke

Ruke odaju sve o vama, pokazuju vašu dob, ali koliko se brinete o sebi. Stoga pazite da vam nokti uvijek budu čisti, a koža ruku mekana.

Neprikladna odjeća

Odjeća koju nosite trebala bi naglasiti ljepotu vaše figure te sakriti nedostatke. Dior je smatrao da žena gubi sofisticiranost ukoliko se pogrešno odjeva. Zato je veoma važno birati odjeću koja je prikladna vašoj figuri, ali i tačan broj koji nosite.

Vulgarnost

On je smatrao da žene koje koriste psovke te su vulgarne gube na svojoj ženstvenosti. Pored držanja do vanjskog izgleda, žena treba voditi računa o načinu komunikacije, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh