Nedavno smo pisali šta sve nasleđujemo od oca, a danas vam donosimo tekst o tome koje bolesti se najčešće nasleđuju po ženskoj...
Tradicija pripreme bosanskog lonca uvijek bi se prenosila s majke na kćerku, sa svekrve na snahu..., i tako redom do novijih vremena
U teoriji, naš organizam bi trebao probaviti bilo koju vrstu hrane koju pojedemo. Međutim, promjene u proizvodnji i pripremi hrane, kao i...
Sa svakim gramom ove namirnice povećava se rizik od gojaznosti za 25 posto.
Bogata je vitaminima kao što su karoten, vitamin B i vitamin C, a od minerala sadrži fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum, željezo, cink
Orašasti plodovi, a tako i zeleni orasi, sadrže visoki udio tanina i fenolnih spojeva s visokim antioksidativnim i protuupalnim djelovanjem. Bogati su...
Postoje namirnice koje ne trebate u frižideru jer će izgubiti svoj kvalitet, hranljivost ili se pokvariti.
HRANA bogata vlaknima važna je za održavanje zdravog probavnog sustava i izbjegavanje nadutosti, od koje mnogi ljudi često imaju problema. Kako ne...
Često se lome koplja koja je najbolja metoda pripreme namirnica, ponajprije povrća, te se nerijetko može čuti kako je sirovo najbolje.
Najbolji napici za hidrataciju u trudnoći su voda i kokosova voda, prirodni voćni sok, povrtni sok