Čuvanje nekih namirnica u frižideru može učiniti više štete nego koristi.
Sirovo povrće ima različite hranjive tvari od kuhanog. Ako znate koje kuhati, a koje ne, to vam može pomoći u optimizaciji količine...
Pranje riže uklanja nečistoće i škrob iz zrna, a kuhanje bez pranja stavlja vaše jelo u opasnost da će biti gumasto i...
Ovako ćete biti sigurni da je sve u redu!
Obično je služimo uz pečenje, pasulj, roštilj, ali ne ispadne nam uvijek onako kao u restoranu
Iako znamo da umjeren unos soli nije štetan za naše zdravlje, prekomerna konzumacija soli može dovesti do mnogih zdravstvenih problema.
Sve do sada naučnici nisu znali objasniti zašto to rade
Posljedica toga je rezistencija bakterija na antibiotike koja je sve veći problem kako u svijetu, tako i kod nas.
Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno,...
Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju jeste bol, a mnogi ljudi zbog bola u kostima pomisle da pate od artritisa i...