Zdravlje

Onkolog upozorava na moguće simptome raka koje ne smijemo zanemariti

Lako je pomisliti da je vruće vrijeme uzrok lošeg osjećaja. Osim toga, iako bismo zbog povišene temperature mogli odbaciti neke stvari kao nešto normalno, postoji šansa da bi to zapravo moglo značiti nešto strašno za naše zdravlje, upozorio je onkolog dr. Tim Tiutan.

Dr. Tiutan ima više od 120 tisuća pratitelja na TikToku i redovito dijeli zdravstveni sadržaj. U nedavnom videu upozorio je da neki ljudi možda nisu svjesni kako neki “uobičajeni znakovi” potencijalno mogu ukazivati na rak.

“Iako se rak može manifestirati na različite načine, uključujući i bez ikakvih simptoma, ovo su neki od uobičajenih znakova”, rekao je u videu.Simptomi koje je naveo su:

– nenamjeran gubitak težine
-stalni osjećaj umora unatoč spavanju i odmoru
-kronično noćno znojenje i groznica
-kvržice na prsima ili vratu

-rektalno krvarenje koje nije posljedica uobičajenih problema poput hemoroida.

Iako su ovo uobičajeni simptomi raka, dr. Tiutan zaključuje: “Mnoge bolesti mogu se također pojaviti s ovim simptomima. U slučaju nejasnoća, važno je posavjetovati se s liječnikom kako biste obavili preglede ako je potrebno”, prenio je Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh