Dokazano je da se u kafićima najčešće piju mineralna voda i gazirana pića. Ako im dodate limun to postaje najotrovniji napitak koji možete da unesete u organizam, jer je prepun bakterija, prenose mediji.
Mnogi ljudi vole da odmore ili da se zabave u omiljenim kafićima sa voljenim ljudima uz osvježavajuća pića. Pored kafe, najčešće se naručuju mineralna voda i gazirana pića.
I ništa od toga ne bi bio problem da se uz ovakve napitke ne služi limun. Naime, sprovedeno je istraživanje koje je uključilo 21 restoran.
Ispitano je čak 76 kriški limuna i došlo se do zaključka da je 70 posto njih kontaminirano bakterijama.
Dakle, 53 kriške limuna su bile zaražene. Više je istraživanja na ovu temu i ovo nije najobimnije, ali se sva slažu sa tezom da je najzaraženija namirnica u restoranima upravo limun. Limun se u kafićima i restoranima najčešće čuva već isječen u plastičnim posudama.
Ovakvo sredina je pogodna za razvoj bakterija jer su prisutne i vlaga i toplota.
Interesantno je da alkohol ubija ove bakterije, pa ukoliko se poslužite ovakvim pićem sa limunom bićete sigurni, prenosi “Espreso“.