U skromnom korjenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala iz vrta. Upotrebljavate li organski uzgojeno povrće, ne morate ga guliti, osobito ako je mlado i meko.
Komorač pročišćuje organizam i sadrži niz antioksidansa koji štite tjelesne stanice od oštećenja te djeluju protuupalno. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline.
Divni okus anisa koji nam daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus djeluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju, piše “Zadovoljna“.
Sastojci za “ljubičasti raj”:
1/4 malog crvenog kupusa
1 mali komorač
200 g crnog ili crvenog grožđa
1 limun za posluživanje
Priprema:
1. Crvenom kupusu izrežite bijeli kocen i zatim ga, poprečno na listove, narežite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik.
2. Komorač narežite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.
3. Na kraju ulijte limunova soka prema ukusu. Dobro promiješajte i ulijte u čašu.
Savjet plus: Želite li umjesto grožđa tijekom zime koristiti sezonsko voće, u soku “ljubičasti raj” možete ga zamijeniti s 200 grama jabuka.