Naime, sadrži i do 90 posto vode u kojoj su otopljene različite tvari, a prolazi kroz želudac u roku od 15 do 20 minuta, stoga se njena konzumacija preporučuje prije ili nekoliko sati nakon obroka.
Jabuka sadrži ugljikohidrate, vlakna, vitamin C te vitamine A, E, B1, B2, B6 i beta-karoten. Također, sadrži i minerale, kalij, kalcij, fosfor, magnezij i željezo.
Jabuka potiče imunološki sistem i vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa, bakterija i utjecaja slobodnih radikala, stoga odlično štiti od prehlade, a dokazano je i da preventivno djeluje na pojavu tumora, prije svega debelog crijeva.
Odlična je i kod problema s probavom, sprečava nakupljanje štetnih tvari u krvi, snižava povišeni holesterol i začepljenje krvnih žila, smanjuje rizik od pojave tromboze i ateroskleroze, a pozitivno djeluje i na rad srca, prenosi “Avaz“.