Koraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sustav, neutralizira štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.
Osim toga, vitamin C pospješuje apsorpciju željeza koja je odgovorna za opskrbu krvi kisikom, a time i jača funkcije u cijelom tijelu.
Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav jer smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi. I stabilizira razinu šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.
Uz redovite konzumacije svježih koraba možete smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca, dok kalij smanjuje povišen krvni tlak. Koraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog crijeva.
Štoviše, koraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sustava, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije,piše Novi.