Tradicionalna kineska medicina koristi kombinaciju meda i cimeta hiljadama godina, a ova mešavina ima drugu tradiciju upotrebe u kućnom lečenju.
Med je jedan do najzdravijih namirnica na planeti, a cimet jedan od najstarijih začina poznat ljudima.
Eterično ulje cimeta i enzima koji se nalaze u medu koji proizvodi vodonik peroksid su dve namoćnije antimikrobne komponente. Ova kombinacija je u stanju da spreči rast gljivica i bakterija. Ova kombinacija ima brojne zdravstvene koristi i izuzetno je korisna u sledećim slučajevima:
Prehlada: leči hronični kašalj, zapušen nos, prehladu. Uzmite četvrtinu kašičice tri dana zaredom.
Grip: Ubija viruse i sprečava grip.
Holesterol: U šolju čaja dodajte 2 kašike meda i 3 kašike cimeta pa popijte tu mešavinu. To će smanjiti holesterol za 10%.
Artritis: Da biste izlečili hronični artritis, pijte sledeću mešavinu dva puta dnevno, ujutru i uveče: dodajte dve kašike meda i kašičicu cimeta u prahu u času tople vode.
Jača imunitet: Ako svaki dan koristite po kašičicu ove smese, ojačaćete imunitet.
Bol u stomaku: ovaj lek će ublažiti bol u stomaku, pa čak i doprineti lečenju čira na želucu.Bubuljice: Pastu od meda i cimeta nanesite na mitesere i bubuljice. Ujutru operite lice.
Infekcija žučne kese: Dodajte dve kašike cimeta u prahu i jednu kafenu kašiku meda u čašu tople vode i pijte svaki dan do oporavka.
Bolest srca: Napravite pastu od cimeta i meda i jedite svako jutro uz krišku hleba. To će sniziti holesterol i sprečiti srčani udar.
Gubitak kose: U slučaju gubitka kose i ćelavosti pomešajte kašičicu cimeta, maslinovog ulja i meda. Nanesite ovu mešavinu na kosu i stavite 15 minuta, a zatim isperite,piše Stil
Mršavljenje: U čašu mlake vode stavite malo cimeta i meda pa pijte na prazan stomak 30 minuta pre doručka.