Terapija ukusom je ajurvedski način liječenja i ima pozitivan efekat na zdravlje sličan akupunkturi. Ipak, ovdje nema potrebe za iglicama, već samo treba da znate koji tip ukusa pozitivno utiče na određena stanja i tako može da vam pomogne da se oslobodite tegoba!
Svi znamo da važni nutrijenti i elementi ulaze u tijelo kroz hranu, a u zavisnosti od njihove strukture, namirnice mogu da nam učine velike usluge. Naš jezik je nevjerovatno osjetljiv. Podijeljen je na brojne receptore i biološki aktivna mjesta koja su povezana sa unutrašnjim organima, piše Aura.
Ajurvedska medicina smatra da sladak ukus blagotvorno djeluje kod proširenih krvnih sudova.
Takođe, vjeruje se da pomaže kod visokog pritiska. Kada on naglo skoči, pristalice ajurvede uzmu kašiku meda i puste da se otopi na jeziku, ili pojedu neki slatkiš. Navodno se stanje poboljšava već za 5 do 7 minuta.