Isrobajte recept za savršeno meke posne kiflice, garantujemo da će vam se dopasti.
Sastojci:
550 g brašna
1 paketić svežeg kvasca
4 dl vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
po želji semenke lana, susam, kim
Priprema:
Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni C. Istresti brašno u veću posudu, napraviti “rupu” u sredini, pa unutra izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ividi brašna. Naliti mlakom vodom i umijesiti meko tijesto. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premjesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premesiti i podijeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao kiflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Od sjemenki lana ili susama, malo brašna i vode napraviti tečnu smjesu kojom će se premazati kiflice (umjesto žumanaca). Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.