Za to vam preporučujemo prirodnu mješavinu za koju će vam biti potrebno nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- đumbir
- bijeli i crni luk – imaju jaka antikancerogena svojstva i prveniraju respiratorne infekcije
- kurkuma – koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina
Recept:
- 400 grama luka i čenj bijelog luka
- 1 litra vode
- 400 grama šećera
- 2 kašičice kurkume
- komad đumbira veličine palca (nariban)
Priprema:
Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. Kad voda provri, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuha. Kad se smjesa prepolovi, ocijedite je i tečnost iz nje stavite u staklenu čašu ili vrč. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u frižider.
Kako konzumirati?
Uzimajte po dvije manje kašičice svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere, prenosi “Novi“.