On takođe ubija bakterije, reguliše krvni pritisak, i osnažuje imunitet, a u tradicionalnoj medicini koristi se za lečenje organa za disanje, oboljenja srca i krvnih sudova, glavobolje, bolesti organa za varenje, crevnih parazita, kožnih bolesti.
Ipak, ukoliko ne možete da ga jedete sirovog zbog mirisa i ukusa, predlažemo vam da napravite vodu sa bijelim lukom, u narodu poznatu kao “bijelolučanu” vodu.
Kako se pravi i kako se pije?
Bijelolučana voda se jednostavno se pravi – prepolovite osam šešnjeva bijelog luka, stavite ih u telgu i prelijte litrom vode.
Teglu odložite u frižider da odstoji sat vremena. Nakon toga voda sa belim lukom je spremna za konzumaciju.
Zbog jakog ukusa i mirisa, belolučana voda se pre konzumacije rastvori u običnoj vodi, u razmeri 1:4.
Kada je najbolje piti vodu s bijelim lukom i kako se ona dozira?
Za bolji imunitet i kao prevenciju od raznih bolesti preporučljivo je da bjelolučana voda postane vaša zdrava navika jednom mjesečno, u trajanju od 7 dana. Tada ćete je konzumirati svakog jutra.
Međutim, ako osjetite prve znakove prehlade, ili želite da se očistite od toksina, počnite odmah da konzumacijom.
Prvi dan pijte bjelolučenu vodu na savki sat i po, a drugi dan na svaka dva sata ili najmanje tri puta dnevno, po jednu šolju.
Sledećih dana pijte belolučanu vodu nekoliko puta dnevno, a četvrtog dana obavezno napravite novu dozu koju ćete ikoristiti naredna tri dana.
Belolučanu vodu uvek treba držati u frižideru.