Zdravlje

SVAKU KORU PREMAŽITE OVIM, PA ONDA FILUJTE: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost

Donosimo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru prije nego stavite nadjev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.

Sastojci:

8 kašika brašna
2 šolje mlijeka
1 suhi kvasac
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Navedene sastojke za preliv pomiješajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da prije pečenja odstoji sat i po, piše Stvarukusa.rs.

Pita će biti bolja i ukusnija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh