Iako je prilagodba prehrane ključna u snižavanju holesterola, postoje određeni dodaci prehrani koji mogu pomoći.
Omega-3
Omega-3 masne kiseline poznate su po sposobnosti snižavanja triglicerida i smanjenja rizika od srčanih bolesti. U svoj jelovnik možete dodati masnu ribu, ali korisni su i dodaci omega-3 masnih kiselina. Osim što djeluju na smanjenje holesterola, smanjuju upalu, podržavaju kognitivnu funkciju te kožu, vid i zglobove čine zdravijima.
Crveni kvasac
Crveni kvasac tradicionalni je kineski lijek poznat po svojstvima snižavanja holesterola. Dobiva se iz fermentirane riže i sadrži monakoline, spojeve koji učinkovito sprječavaju proizvodnju kolesterola. prenosi n1
Artičoka
Za artičoku je utvrđeno da inhibira proizvodnju kolesterola, dok istovremeno potiče njegovu razgradnju i smanjuje njegovu apsorpciju u crijevima. Artičoka također povećava proizvodnju žuči i njezino kretanje u crijeva, čime se poboljšava način na koji se metaboliziraju masti iz hrane, piše Express.