Internet

Spor vam je internet? Krivac je možda predmet koji ima svako domaćinstvo

Problemi sa sporim internetom ne moraju nužno biti zbog lošeg signala ili poteškoća s ruterom, moguće je da se radi o nečemu na što biste teško pomislili.

Router - tportal.hr

Naime, postoji mnoštvo kućanskih predmeta i uređaja koji bi mogli ometati internetsku vezu. Ali najčešći uzrok može biti zrcalo.

Neka posebno velika zidna ogledala mogu utjecati na povezivost jer je zrcalo sastavljeno od tankog sloja metala koji može uzrokovati smetnje, prenosi The Sun. Stoga biste trebali pokušati držati ruter barem jedan metar udaljen od njih.

U tom smislu, koristan savjet za poboljšanje Wi-Fi signala je test kontakta očima. Ako možete, pokušajte postaviti ruter tamo gdje vam je najpotrebniji. Dakle, ako mu je najvažnija namjena u uredu, najbolje ga je smjestiti tamo.

A za još bolju povezivost, korisno je služiti se usmjerivačima Wi-Fi signala. Oni “primaju” što odašilje ruter te potom preusmjeravaju dalje, bez da se pritom gubi previše na brzini. U većim kućanstvima, ili onima s podosta unutarnjih smetnji, idealan su izbor, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh