Kompjuteri i gadgeti

Robopas dobio krzno

Kompanija Boston Dynamics, koja proizvodi robote, objavila je novi video svog Spot Mini robota-psa koji sada ima “krzno”.

Robopas - screenshot

Poznati Spot Mini robopas je iz distopijske, četvoronožne mašine pretvoren u neobičnu marionetu pod nazivom “Sparkles”.

Sve je dio projekta kojim se istražuje kombinovanje robotike, umjetnosti i zabave, jer Sparkles ima plavo svjetlucavo krzno.

Ovim povodom je objavljejn i video, koji prikazuje kako Spot Mini robopas sada izgleda, a sve je izazvalo zanimljive komentare ljudi.

“Konačno smo uspjeli i u tome. Ljudi su izmislili: psa”, glasio je jedan od šaljivih komentara.

Boston Dynamics nije objavio previše detalja o namjerama ovog projekta, a nema ni informacija o tome za šta bi Sparkles mogao da se koristi u budućnosti, prenosi “b92“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh