Estrada

Isplivala fotografija Bore Đorđevića iz djetinjstva: “Jedna jesen prije 63 godine”

Novinar i muzički kritičar Peca Popović bio je iskreno dirnut kada je u Fejsbuk grupi “Čačak kroz vreme” ugledao fotografiju sa Borom Đorđevićem, za koju nije ni znao da postoji.

Tanjug

Fotografija ga je vratila u prošlost, podsjećajući ga na Borinog oca, koji je volio da fotografiše svojim starim ručnim fotoaparatom. Slika je nastala neposredno nakon što je mladi Bora, sa tek dobijenom gitarom, pokazao svoje umijeće, koje je već tada nagovještavalo budućeg muzičkog velikana. Inače, Bora Ðorđević je tada imao devet godina.

“Sa Fejsbuk naloga ‘Čačak kroz vreme’ koji sledi ideju ‘da sačuvamo neka sećanja koja su obeležila naše živote kroz vreme…’ neko mi je prosledio ovu fotografiju. Vratio me u jednu jesen pre 63 godine. Dvorište baša Mileve. Borin otac Dragoljub voleo je da snima sa svojim ruskim fotoaparatom. Moja majka Ljuba zagrlila voljenog sestrića koji joj je prethodno pokazao šta zna na tek dobijenoj gitari za deveti rođendan i mene u prvim farmerkama kupljenim u komisionu u Nušićevoj ulici“, napisao je Peca Popović na svom fejsbuk profile, prenosi Kurir.

Podsjetimo, Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je u 72. godini. On se, inače, dugo borio i s teškom bolešću. Muzičar je i pred Novu godinu imao upalu pluća zbog čega je tada otkazao koncert u Nišu, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh