Estrada

Dara Bubamara otkazala koncert zbog poplava u BiH

Sinoć, 4. oktobra, pjevačica Dara Bubamara trebalo je da održi koncert u Bosni i Hercegovini, ali je zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove zemlje, odlučila da otkaže nastup iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama.

Dara Bubamara - Blogspot

Iako je izašla pred publiku, Dara je na emotivan način objasnila svoju odluku da koncert odloži, naglašavajući da kao čovjek saosjeća s tragedijom.

“Htela bih da vas pozdravim i da se zahvalim organizatorima što su me pozvali večeras da nastupim i sa svojim orkestrom održim koncert. Međutim, svi znamo šta se noćas desilo u Bosni i Hercegovini, tragičan događaj, koji je za mene nešto strašno i ja mislim onako, kao jedan čovek koji ima duše i ljudskosti, jednostavno neću moći da nastupim večeras. Mislim da bi se svako od vas složio sa mnom. Želim da izjavim saučešće porodicama preminulih i da kažem da mi je jako žao što se ovo desilo, a koncert ćemo napraviti neki drugi put. Hvala vam na razumevanju, da ste živi i zdravi” poručila je Dara Bubamara sa bine.

Podsjetimo, poplave su izazvale ogromne štete u gradovima poput Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa, gdje je potvrđeno da je 16 osoba nastradalo, dok se za 13 još traga.

Inače, Zdravko Čolić pomogao je unesrećenim u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, poslavši kamion vode.

Dio paketa već je stigao u sabirni centar, pišu BiH mediji.

Čolić je ovako još jednom dokazao svoju humanost. Pozvao je sve da se solidarišu sa unesrećenim u ovim strašnim poplavama, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh