Estrada

Oglasila se Kate Middleton: Uputila veliko izvinjenje

Princeza od Velsa je uglavnom bila van očiju javnosti otkako je u martu objavila svoju dijagnozu raka

Kate Middleton i princ William - screenshot

Kejt Midlton se izvinila Irskoj gardi emotivnim pismom zbog propuštanja glavne probe za Trooping the Colour u subotu ujutro, piše New York Post.

“Željela sam da napišem i da vam kažem koliko sam ponosna na cijeli puk uoči Pukovnikovog pregleda i Trooping the Colour. Cijenim što svi koji učestvuju ove godine vježbaju mjesecima i posvećuju mnogo sati kako bi osigurali da njihova uniforma i vježbe budu besprijekorni”, napisala je Midltonova u pismu.

Trooping the Colour je godišnja ceremonijalna parada koja se održava svakog juna u Londonu povodom zvaničnog rođendana kralja Čarlsa.

Kejt Midlton je počasni pukovnik Irske garde, položaj na koji ju je Čarls imenovao prošle godine.

“Biti vaš pukovnik ostaje velika čast, i jako mi je žao što ne mogu da primim pozdrav na ovogodišnjem Pukovnikovom pregledu”, nastavila je u pismu. “Molim vas, prenesite moje izvinjenje cijelom puku, međutim, nadam se da ću uskoro ponovo moći da vas sve predstavljam.”

“Šaljem vam sve najbolje želje i sreću svima koji učestvuju.”

Midlton će na njenom uobičajenom mestu inspektora na tradicionalnom Pukovnikovom pregledu zameniti general-pukovnik Džejms Baknal, dok ona nastavlja oporavak, rekao je portparol Kensingtonske palate za NBC.

Nije jasno da li će Midltonova prisustvovati Trooping the Colour, ali se navodno “razmatra” njeno pojavljivanje na balkonu Bakingemske palate, prenosi Novi.

Princeza od Velsa je uglavnom bila van očiju javnosti otkako je u martu objavila svoju dijagnozu raka.

Izgleda da “možda nikada neće povratiti ulogu u kojoj su je ljudi ranije viđali”, rekao je izvor za US Weekly.

Garda je odgovorila na pismo princeze od Velsa rekavši da su duboko dirnuti.

“Nastavljamo da želimo njenom kraljevskom visočanstvu brz oporavak i šaljemo naše najbolje želje”, objavila je garda na platformi X.

U martu je Kejt Midlton pokrila račun od 2.500 dolara za Irsku gardu u regimentalnom baru u britanskom gradu Alderšot kada je propustila paradu za Dan Svetog Patrika zbog svog zahvata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh