Film i TV

Hasković: Rahmet ti duši, maestro

Bh. glumac Haris Burina preminuo je sinoć u 63. godini života.

Adnan Hasković - vijesti.ba

Od ove legende bh. scene oprostio se i glumac Adnan Hasković.

“Dragi Harise, imao sam čast i zadovoljstvo da radimo zajedno u par filmskih projekata. Tužan sam što ih neće više biti… Bio si divna, razigrana i plemenita duša… sjajan umjetnik… Molim dragog Stvoritelja, kojem se svi vraćamo, da ti se smiluje, oprosti grijehe i uvede na najljepše mjesto.

Rahmet ti duši maestro”, stoji u objavi.

Haris Burina bio je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 2. februara 1963. u Zenici.

Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, kao dio druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: Audicija, Tetovirano pozorište, Otac na službenom putu, Kuduz. Nekoliko godina živio je u Francuskoj, te osnovao pozorište “La Fenêtre” (“Prozor”), u kojem je nastala i njegova predstava Ptice Sarajeva.

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji.

Zapažene su njegove uloge u filmovima “Go West” u režiji Ahmeda Imamovića i “Nafaka” režisera Jasmina Durakovića, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh