Muzika

Mostarski rock band ”Ilirika” predstavlja ”Daorson” – Imaju novi spot

Riječ je o konceptualnom albumu na kojem se nalazi 11 kompozicija. Glazbu i tekstove prati putovanje kroz vrijeme.

Bend Ilirika - Screenshot - youtube

Mostarski rock sastav ”Ilirika” predstavio je novi album ”Daorson”, njihovo – kako kažu, putovanje kroz vrijeme. Riječ je o konceptualnom albumu na kojem se nalazi 11 kompozicija, čiju glazbu i tekstove prati putovanje kroz vrijeme glavnog protagoniste nazvanog ”Odabrani”.

Radi se o vremenu od Ilira, preko Bogumila do ratova i današnjih dana. Glazbu i tekstove napisao je Arman Bubalo, koji inače svira gitare u bandu. Obitelj ”Ilirika” osim Armana čine vokali Mak Kalem, Damir Dado Sejdievski i Adis Bijedić, zatim bubnjar Ibrahim Gaga Badžak, gitaristi Adis Gušić – Gule i Zoran Pavlović, te Sead Zaklan – basirta, producent aranžer i snimatelj cjelokupnog materijala. Spotove je režirao Meho Mahmutović – Home, piše Bljesak.

Posljednji spot ”Ilirika” je uradila za numeru ”Izgubljeni raj”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh