Muzika

Zabranjeno Pušenje: Tvoje srce je uvijek bilo najveća čeličana Zenice

Bh. glumac Haris Burina preminuo je sinoć u 63. godini života. Njegovi saradnici i poštovaoci lika i djela opraštaju se biranim riječima od velikog čovjeka.

Među njima je i grupa Zabranjeno Pušenje.

“Dragi Harise,

nikada nećemo zaboraviti našeg tajnog člana.

Rad s tobom je bio čista radost.

Tvoje srce je uvijek bilo najveća čeličana Zenice.

Volimo te i nosimo u duši zauvijek”, poručili su.

U nedavnom gostovanju u podkastu “Opet Laka” Burina je otkrio svoju neostvarenu želju.

“Ja sam volio najviše na svijetu još samo da snimim taj film “Balada o Pišonji i Žugi”, pa da mogu sutra da pokažem kćerki… Ali nemamo pare, mi ga snimamo ima… Da imam jednu uspomenu na svoj život, sutra kad umrem, ostao je taj film i da kažem kćerki: Evo sine, u ovom vremenu je tata živio. Ako dođe da me pita na temu rata, evo film “Nafaka”, pogledaj taj film i završio sam te pojmove”, kazao je i dodao: “Osnovna ideja je bila da napravim stand-up “Tako je govorio Lepi”; koji bi bio reklama za film, a kasnije kad film izađe on bi bio reklama mom stand-upu. Ja i dalje radim a filma nema.”

Haris Burina bio je bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 2. februara 1963. u Zenici, pišu vijesti.

Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za glumu, kao dio druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: Audicija, Tetovirano pozorište, Otac na službenom putu, Kuduz. Nekoliko godina živio je u Francuskoj, te osnovao pozorište “La Fenêtre” (“Prozor”), u kojem je nastala i njegova predstava Ptice Sarajeva.

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji.

Zapažene su njegove uloge u filmovima “Go West” u režiji Ahmeda Imamovića i “Nafaka” režisera Jasmina Durakovića.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh