Sport

Uoči posljednjeg dana Olimpijade: Kina ima jedno zlato više od SAD, evo ko je najbolji u regionu

SAD su uspjele osvojiti čak 14 zlata u atletici i osam u plivanju

Uoči posljednjeg dana Olimpijskih igara posve je jasno da će najviše medalja imati Sjedinjene Američke Države, njih 122.

Drugo mjesto zauzima Kina sa 90 medalja, dok će se borba za treće mjesto posljednjeg dana Igara odvijati između Francuske i Velike Britanije, s obzirom da domaćini imaju 62, samo jednu manje od Britanaca.

Australija ih ima 50, Japan 43, a Italija 39.

Ipak, na listi medalja se računaju samo zlatne medalje, no tu će se odvijati velika borba. Kina ima 39 zlatnih medalja, samo jednu više od SAD-a.Kina je najviše zlatnih medalja osvojila u skokovima u vodu, čak njih osam, dok po pet imaju iz stonog tenisa i streljaštva.

SAD su uspjele osvojiti čak 14 zlata u atletici i osam u plivanju.

Vodit će se i borba za treće mjesto po broju zlatnih medalja s obzirom da Australija i Japan imaju po 18, no Australija je u prednosti jer imaju ukupan broj medalja veći. Domaćin Francuska ima 16 zlatnih medalja, a Velika Britanija 14.

Što se tiče zemalja iz regiona najuspješnija je Hrvatska sa 6 medalja, od čega dvije zlatne, dok Srbija ima 4, od čega dvije zlatne. Slovenija ima dva zlata od ukupno tri medalje,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh