Fudbal

Tek su deveti u ligi Vijetnama, no njihov trener tvrdi: Želimo dovesti Modrića, ne smeta mi što ima 40 godina

Osim što je tehnički sjajan fudbaler, njegov bi dolazak donio velik poticaj za cijeli vijetnamski fudbal

Luka Modrić je nedavno produžio ugovor s Realom iz Madrida na još jednu godinu. Teško je prognozirati šta će biti s Modrićem naredno ljeto, odnosno da li će uopšte nastaviti karijeru ili će pronaći neku novu sredinu.

Hoang Anh Tuan, 56-godišnji trener vijetnamske ekipe Binh Dounga, koji se trenutno nalaze na devetom mjestu tog prvenstva, najavio je da želi Modrića dovesti u svoje redove.

Vijetnamski mediji prenose izjavu koji je dao na posljednjoj konferenciji za medije.

– Ne volim govoriti o planovima dok nisu ostvareni, ali imam velike ambicije. Trenutno želim napraviti sve da u klub dovedemo veznjaka Luku Modrića iz Real Madrida. Ne smeta mi činjenica da ima 40 godina – rekao je Anh Tuan pa dodao:

– Osim što je tehnički sjajan fudbaler, njegov bi dolazak donio velik poticaj za cijeli vijetnamski fudbal. Hai Pong je uspio dovesti brazilsku legendu Denilsona, zašto onda mi ne bismo mogli učiniti nešto slično? Takve zvijezde bi bile sjajne za promociju fudbalske kulture, njihov dolazak bi potaknuo razvoj fudbala u našoj zemlji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh