Fudbal

Naredne sedmice u Mostaru malonogometni turnir, bogat nagradni fond

Prijatelji i ljubitelji futsala u Bosni i Hercegovini od naredne će sedmice imati priliku uživati u pravom spektaklu u Mostaru.

U gradu na Neretvi biće održan Prvi Memorijalni turnir pod nazivom Rijad Hebib. Turnir će počinje 16. augusta na malonogometnom stadionu u Sjevernom logoru, a zaintersirane ekipe mogu se prijaviti do 15. augusta.

Pripremljen je i bogat nagradni fond od 20 hiljada KM. Prvoplasirana ekipa će osim pobjedničkig pehara osvojiti novčanu nagradu od 9.000 KM, drugoplasirana 3.000 KM, trećeplasirana 1.000 KM, a za četvrto mjesto predviđena je nagrada od 500 KM. Osim toga, predviđene su i pojedinačne novčane nagrade za najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fair play ekipu!

Za posjetioce je pripemljena bogata tombola koja će pratiti cijelokupni turnir. Uporedo sa turnirom za seniore, održavati će se i turnir za djecu, odnosno godišta 2014/2015.

Turnir će biti organizovan u čast Rijada Hebiba i njegove porodice. Rijad je inače kreator idejw izgradnje stadiona u sjevernom logoru, gdje je vodio projekat i ispratio njegovu gradnju.

Rođen je 15.01.1970. godine, a osnovnu i srednju školu je zavrsio u Mostaru. Prije rata upisuje Građevinski fakultet u Mostaru, a nastavlja i završava ga u Sarajevu ’95. Potom se zapošljava u Hidrogradnji, a zatim u Direkciji za obnovu i izgradnju u Mostaru, gdje je kasnije obnašao dužnost direktora,pišu Vijesti

Uporedo sa tim, radio je kao asistent na građevinskom fakultetu u Mostaru.

– Rijad predstavlja simbol mladih obrazovanih snaga koje su sve svoje kapacitete dali u obnovu i izgradnju posljeratnog Mostara. Rijad je nažalost poginuo na svom radnom mjestu, navode organizatori turnira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh