Fudbal

Italijanska policija zabranila dolazak navijača Zvezde u Milano

Prvak Srbije na svom sajtu objavio je saopštenje za navijače Crvene zvezde i zamolio ih da ne putuju u Italiju.

Crvena zvezda je na svojoj stranici objavila da je zaprimila dopis italijanskog ministarstva o zabrani dolaska navijača na utakmice koje ovaj klub igra u Ligi prvaka protiv Intera i Milana.

Voljom žrijeba, Crvena zvezda će dva puta putovati u Milan, prvo protiv Intera 1. oktobra, a onda i Milana 11. decembra, a na ovim mečevima neće imati podršku navijača.

– FK Crvena zvezda obaveštava javnost da je italijanska policija zabranila dolazak i prisustvo navijača našeg kluba na predstojećim utakmicama Lige šampiona protiv Intera (1. oktobar) i Milana (11. decembar).

Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na mečevima koje će naš klub odigrati u pomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama.

Italijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodan pasoš, a potom ime i prezime na karti i pasošu moraju da budu identični prilikom ulaska na stadion,pišu Vijesti

FK Crvena zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao da utiče, te još jednom apeluje na zvezdaše da ispoštuju istu, poručili su iz Crvene zvezde.

Navodno, razlog za ovakvu odluku Ministarstva policije Italije je činjenica da su navijači Crvene zvezde od prošlog februara u sukobu sa navijačima Rome. U februaru su Delije napale navijače Rome ispred Olimpica i uzele zastave grupe Fedayn.

U oktobru je uslijedio revanš manjih razmjera kada su navijači Rome napali manju grupu navijača Crvene zvezde koji su došli u Bolognu na meč Eurolige protiv Virtusa.

Policija je procijenila da su mogući novi sukobi u Italiji prije i poslije ove utakmice, te ne žele preuzimati nikakav rizik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh