Fudbal

Tragedija u Argentini: Dječak poginuo dok je slavio pogodak koji je na kraju poništen

Strašan događaj dogodio se ove subote kada je dječak, 12-godišnjak, preminuo od strujnog udara nakon što se popeo na krov svoje kuće u Buenos Ajresu kako bi proslavio gol Boce Junior u utakmici protiv River Platea, koji je kasnije poništen.

utakmica u Argentini - Tanjug

Sve se dogodilo u subotu oko 18 časova, nakon pogotka rukom napadača Miltona Giméneza. VAR je na kraju poništio gol jer je igrač dotakao loptu rukom prije nego što je ušla u gol.

Prema pisanju tamošnjih medija, dječak se bos popeo na krov svoje kuće, a površina je očito bila naelektrisana golom žicom pa je dječaka udarila struja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hitna pomoć, policija i vatrogasci su brzo stigli na mjesto događaja. Zajedno su provodili reanimaciju oko 40 minuta, ali nažalost bez pozitivnih rezultata.

Kasnije je i policajku koja je pokušala da pomogne, takođe udarila struja. Vatrogasci su je brzo odveli u bolnicu gdje su je uspjeli oživjeti.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh