Fudbal

Danas tri utakmice WWin lige, derbi u Mostaru

Danas će biti odigrane tri utakmice osmog kola Wwin lige, koje će se igrati u različitim terminima.

Program od 16 sati u Bijeljini otvaraju Radnik i Sloboda, dvije ekipe koje se nalaze u lošoj formi. Nakon obećavajućeg starta sezone, Radnik je vezao tri poraza, dok je Sloboda u prvih sedam bodova i dalje bez pobjede.

Od 18:15 se u Gabeli sastaju GOŠK i Velež. GOŠK je u prošlom kolu na gostovanju kod Širokog upisao prvi bod u ovoj sezoni, dok Velež igra ispod svih očekivanja i ima samo šest bodova iz isto toliko odigranih utakmica.

Bez obzira na lošu formu i rezultate, Velež je blagi favorit u ovom duelu i bit će zanimljivo vidjeti hoće li turski trener Irfan Buz baš u Gabeli doći do svoje prve pobjede na klupi mostarskog kluba.

Posljednji meč današnjeg programa od 20:30 sati igraju Zrinjski i Široki Brijeg. Hercegovački derbi je u prošlosti često donosio odlične utakmice, a u večerašnjoj će uloga favorita biti na strani Zrinjskog, koji je slavio u posljednjih sedam domaćih susreta protiv Širokog Brijega u ligi.

Široki je već tri kola bez pobjede, a eventualni trijumf u Mostaru predstavljao bi veliko iznenađenje.

Preostale tri utakmice ovog kola igraju se sutra, a sastaju se Sloga – Igman (16:00), Posušje – Borac (18:00) i Sarajevo – Željezničar (20:30),piše Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh