Fudbal

Velež dočekuje Zrinjski u gradskom derbiju bez gostujućih navijača

Večeras se nastavlja 9. kolo Wwin lige, u kojem će derbi utakmica između mostarskih ekipa Veleža i Zrinjskog privući najveću pažnju. U Vrapčićima, na stadionu Rođeni, Zrinjski će odmjeriti snage s Veležom u prvom ovosezonskom okršaju.

U ovaj derbi Zrinjski ulazi kao favorit, zahvaljujući odličnoj formi – ekipa je neporažena u šest mečeva, sa pet pobjeda i jednim remijem. S druge strane, Velež traži način da se odvoji od donjeg dijela tabele, jer su u sedam susreta uspjeli osvojiti devet bodova.

U posljednjih pet susreta ovih rivala, Zrinjski je slavio četiri puta, dok je Velež ostvario samo jednu pobjedu.

Za trenera Veleža, Irfana Buza, ovo će biti prvi mostarski derbi, nakon što je preuzeo tim prije nekoliko sedmica. Nedavno je, u meču protiv GOŠK-a, ostvario svoju prvu pobjedu s ekipom.

S druge strane, u taboru Zrinjskog su izrazili nezadovoljstvo zbog odluke Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja zabranjuje prisustvo njihovim navijačima na utakmici. Igrači će, zbog ove odluke, imati dodatni motiv na terenu,pišu Vijesti

Utakmica na stadionu Rođeni počinje u 20:45 sati, dok je ranije danas na programu još jedan susret 9. kola.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh