Fudbal

Zlatan Ibrahimović sebe počastio za rođendan: Kupio “zvijer” od 900.000 eura

Zlatan Ibrahimović, legendarni fudbaler i trenutni savjetnik AC Milana, proslavio je svoj 43. rođendan na vrlo originalan način. Na svom zvaničnom X nalogu, podijelio je fotografiju luksuznog sportskog automobila Ferrarija SF90 Stradale, čija cijena dostiže gotovo 900.000 eura, uz poruku: “Sretan rođendan, Zlatane.”

Zlatan Ibrahimović - Getty

Ferrari SF90 Stradale dolazi s V8 motorom koji razvija 786 konjskih snaga i može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 1.9 sekundi, što ga čini jednim od najimpresivnijih sportskih automobila na tržištu.

Ibrahimović, poznat kao jedan od najboljih napadača u posljednje dvije decenije, započeo je svoju profesionalnu karijeru u Malmeu, a tokom karijere igrao je za klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG, Manchester United i LA Galaxy. Karijeru je završio u AC Milanu, gdje danas obavlja ulogu savjetnika.

Prema specijaliziranom portalu Transfermarkt, Ibrahimović je tokom svoje bogate karijere postigao 496 golova i zabilježio 202 asistencije, a osvojio je i 32 klupska trofeja. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 122 meča i postigao 62 pogotka, ostavljajući neizbrisiv trag u svijetu fudbala, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh