Fudbal

Thomas Tuchel novi selektor Engleske

Njemački stručnjak Thomas Tuchel (51) novi je selektor engleske reprezentacije.

The FA

Njemački stručnjak Thomas Tuchel (51) novi je selektor engleske reprezentacije.

Bivši trener Borussije, PSG-a, Chelsea i Bayerna preuzet će klupu Engleske od januara, a potpisao je ugovor na 18 mjeseci odnosno do Svjetskog prvenstva 2026. godine koje se igra u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Tuchel se vraća u engleski fudbal nakon trofejnog razdoblja sa Chelseajem, koji je vodio do naslova evropskog i svjetskog prvaka, a bio je uspješan i na elitnoj razini u Njemačkoj i Francuskoj.

Osim toga, izabran je za UEFA-inog i FIFA-inog trenera godine 2021. kao priznanje za njegov rad u Engleskoj.

“Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi Englesku. Dugo sam osjećao ličnu povezanost sa igrom u ovoj zemlji i već mi je pružila neke nevjerovatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentovanom grupom igrača vrlo je uzbudljiva”, rekao je Tuchel.

Thomas Tuchel će na klupi Engleske naslijediti Garetha Southgatea, pišu Vijesti.ba.

(HABER.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh