Fudbal

Dresden odbio ponudu Frankfurta za Duljevića

Haris Duljević je u nemilosti trenera Dresdena Maika Walpurgisa, koji od njega ne vidi igrača kojeg su vidjeli čelnici ovog kluba kada su ga tokom ljeta 2017. doveli iz Sarajeva.

Haris Duljević - Haber.ba

Upravo je Duljevićev status u njemačkom drugoligašu bio tema analize portala saechsische.de, čiji se novinar Sven Geisler pita kako je od igrača koji je trebao Dynamu pomoći u borbi za povratak u Bundesligu i postati možda i velika zvijezda postao teret sa kojim klub ne zna šta da radi.

Geisler navodi da nije normalno da Walpurgis godinu i po nakon dovođenja Duljevića govori o tome da ga treba integrisati u ekipu i da se fudbal u Njemačkoj ne igra kao što se igra u BiH, jer bi bilo normalno da je Duljević za 18 mjeseci to shvatio. On se pita i kako sa prethodnim trenerom to nije bio problem, odnosno Duljević nije djelovao taktički inferiorno, no ističe da od Duljevićevih lijepih driblinga i poteza klub ima malo koristi, s obzirom na to da je on od dolaska u Dresden zabilježio 3 gola i četiri asistencije, što je manje od onoga što se očekivalo.

Navodi se i da je Dresden za Duljevića imao ponudu Eintrachta iz Frankfurta tokom zime 2018. godine, a da sada sportski direktor Ralf Minge vjeruje da je napravljena greška, jer bi korist od tog transfera vjerovatno imali i klub i Duljević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh