Fudbal

Ko’ zapete puške: Dva engleska kluba čekaju rasplet oko Džeke

Edin Džeko sve je više glavna tema italijanske javnosti jer se uveliko špekuliše o tome da će na kraju sezone napustiti Romu. On je u Romu stigao na ljeto 2015. iz Manchester Cityja, te je za kratko vrijeme postao jedan od najboljih strijelaca u historiji rimskog kluba. Iako ove sezone nije baš golgeterski raspoložen kao prošlih i dalje je svima jasno da je bh. napadač vjerovatno najvažniji dio ekipe.

Edin Džeko - Twitter

Međutim, priče o odlasku bh. kapitena ne prestaju iako je prije mjesec dana završen zimski prelazni rok. Mediji na Apeninima tvrde da će Džeko sigurno na kraju sezone napustiti Romu, odnosno da je klub odlučio da ga proda.

Džeko s Romom ima ugovor do ljeta 2020. godine i navodno Vučica ne želi da produži saradnju s 33-godišnjim napadačem. Football Italia tvrdi da Roma ovog ljeta želi zaraditi od prodaje Džeke, te da im je to bolja opcija nego da Dijamant naredne godine ode kao slobodan igrač.

Situaciju oko Džeke prati nekoliko klubova, a navodno najviše su zainteresovani klubovi iz Premiershipa, odnosno Everton i West Ham. Ovi klubovi su i na zimu pokazali interes za Džeku, te je sigurno da ne žele propustiti priliku da ga dovedu u svoje redove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh