Fudbal

Platili 1.000 funti kartu za avion koji ide u Baku i doživjeli neugodno iznenađenje

Brojni navijači Chelseaja i Arsenala, koji večeras od 21 sat u Bakuu igraju finale Evropa lige, logističku noćnu moru odlaska u Azerbajdžan pokušali su riješiti ‘čarterima’.

No image - Haber.ba

Hotelski smještaj je u Bakuu bio vrlo ograničen ili vrlo skup, pa su službene putničke agencije Chelseaja i Arsenala navijačima nudili čartere na dan utakmice s povratkom odmah po završetku.

Chelseajevi navijači su takav aranžman, bez ulaznice, platili 979 funti, ali su se neugodno iznenadili kad su se u srijedu ujutro našli u londonskoj zračnoj luci Luton.

Avion posrnule firme Thomas Cook kasnio je gotovo dva sata u polijetanju jer u njemu, kako pišu navijači Chelseaja po društvenim mrežama, nije bilo goriva, iako je pravi razlog vjerojatno gužva na aerodromu. Chelseajevi navijači su na Twitteru prozvali klub zbog očajne organizacije te su tražili odgovore.

Avioni su napokon poletjeli u 10 sati po londonskom vremenu i sletjeli u azerbajdžansku prijestolnicu u 18:30 po lokalnom vremenu. Utakmica počinje u 23 sata.

Firma Thomas Cook objavila je milijardu i pol funti gubitka u 2019. godini zbog čega razmatra prodaju aviokompanije. Do sad je zatvorila 21 poslovnicu širom Engleske, a iz uprave je otpušteno čak 150 radnika, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh