Fudbal

Zrinjski upalio motore: Bekić i Enin zasad jedine novajlije

Sa visokim ambicijama na koje su kroz godine i navikli, Zrinjski započeo ljetne pripreme pred nadolazeću sezonu.

Zrinjski - Haber.ba

U skladu s tim već su angažovana provjerena pojačanja poput Ivana Enina i Almira Bekića, a u planu je i angažman još nekolicine novajlija u kadru. Prelazni rok traje do početka oktobra, pa u Zrinjskom neće žuriti.

Uskoro će u mostarskom klubu saznati imena protivnika u pretkolu Evropske lige. Šef struke Mladen Žižović smatra da će u prvim mečevima upravo njegov tim imati ulogu favorita. Imat će, dodaje, i dovoljno vremena za kvalitetne pripreme, obzirom da je prvi meč zakazan krajem augusta dokad će se odigrati nekoliko utakmica u domaćem prvenstvu.

Bilo bi dobro ako bismo bili domaćini, ne samo zbog prednosti domaćeg terena već i zbog eventualnog putovanja koje bi bilo iscrpljujuće. Nadam se da ćemo ispuniti cilj, rekao je Žižović.

Treće pretkolo Evropske lige i dupla kruna u domaćem fudbalu rezultatski su cilj u narednoj sezoni.

Ubjedljivo smo najuspješniji klub u Premijer ligi BiH. Imamo šest naslova i ta historija nas tjera da naslov vratimo u Mostar, optimističan je šef stručnog štaba Zrinjskog.

Podsjeća i da su igrači bili aktivni i u pauzi između posljednjeg treninga u prošloj sezoni i današnjeg, uz nadu da su svi spremni dočekali početak rada. Treninzi će se na početku raditi na stadionu Pod Bijelim brijegom, nakon čega je u planu odlazak na Kupres. U ovom gradiću u planu je meč protiv Krupe. Tokom pauze između dvije sezone Zrinjski su napustili Robert Mišković, Edin Rustemović, Dario Rugašević, Frane Čirjak, Ivan Čurjurić, Damir Šovšić i Renato Gojković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh