Fudbal

Danas tri utakmice na Euru, sve oči uprte u Berlin

Nakon što je Njemačka sinoć savladala Škotsku sa visokih 5:1 na otvorenju, Evropsko prvenstvo se danas nastavlja sa tri nove utakmice.

U grupi A, Mađarska se sastaje sa Švicarskom i taj meč se igra s početkom u 15 sati u Koelnu. Blagi favorit je Švicarska, ali Mađarska nije bez šansi posebno iz razloga što ova selekcija u posljednje vrijeme bilježi veliki uspon.

S obzirom da mnogi misle kako će prvo mjesto u ovoj grupi biti rezervisano za Njemačku, današnji duel nosi veliku važnost jer bi možda u konačnici mogao odrediti drugog putnika u osminu finala. Utakmicu će suditi Slavko Vinčić iz Slovenije, koji je nedavno sudio finale Lige prvaka.

U 18 sati počinje poslastica dana i prvi veliki duel na ovom Evropskom prvenstvu. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastaju se Španija i Hrvatska, timovi koji su u prošlosti odigrali veliki broj utakmica.

Još se pamti duel ove dvije ekipe iz juna 2021. godine također na Evropskom prvenstvu, kada je Španija nakon produžetaka slavila sa 5:3 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Veliki broj fudbalera koji su tada nastupili za obje selekcije će i danas biti na terenu, uz nekoliko novih zvijezda koje su se pojavile u međuvremenu, pa nema sumnje da nas očekuje zanimljiv duel,pišu Vijesti

Posljednji meč dana je također duel grupe B, u kojem se sastaju Italija i Albanija. Italijanima pripada uloga velikog favorita, ali će morati ozbiljno shvatiti Albaniju koja je u kvalifikacijama za ovo takmičenje osvojila prvo mjesto i dokazala da je u stanju praviti velike stvari.

Ovaj meč se igra od 21 sat u Dortmundu i zatvorit će drugi dan Evropskog prvenstva u Njemačkoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh