Fudbal

Španija preko odlične Gruzije do četvrfinala Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Španije našla se među osam najboljih ekipa Evrope nakon što je večeras u Kelnu savladala Gruziju rezultatom 3:1.

Debitanti Gruzijci su u ovom meču moćnim Špancima pružili dostojan otpor, zabili su i gol, ali više od toga jednostavno nisu mogli.

Počelo je kao iz snova za ovu sjajnu selekciju koja je u 18. minuti prva povela.

Sjevnula je kontra, sve se brzo odvilo, Kvaratskhelia je bio u kaznenom prostoru, a loptu je u svoju mrežu nespretno sproveo španski stoper Robin Le Normand.Ipak do kraja prvog dijela, Crvena furija poravnava rezultat. Nico Williams je odložio loptu, a Rodri sa ivice kaznenog prostora hirurški precizno pogodio.

Igrala se šesta minuta nastavka kada je tim selektora De la Fuentea potpuno preokrenuo. Centrirao je 16-godišnji Yamal, a Fabian Ruiz izbjegao ofsajd i pogodio glavom mrežu Marmadashvilija.Nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa, a to je Španija koja je do kraja susreta zabila još dva gola.

Fenomenalni Nico Williams je protutnjao po lijevoj strani i zakucao loptu u mrežu u 75., a isto je uradio i Dani Olmo u 83. minuti.

Španija se tako plasirala u četvrtfinale prvenstva Evrope gdje će igrati sa domaćinom Njemačkom u finalu prije finala,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh