Fudbal

Turski mediji pišu: Edin Džeko je odabrao novi klub

Pravo niotkuda se prije nekoliko sedmica pojavila vijest da bi Džeko mogao stići u Hajduk, dok ga istovremeno s ogromnim ponudama pokušavaju dovesti i Saudijci.

Edin Džeko - vijesti.ba

Posljednje informacije su takve da je sve manje sumnji kako će Džeko karijeru završiti u Hajduku. Preostaje da se vidi kako bi na to sve reagovali navijači Željezničara pošto su ga i oni sanjali na Grbavici.

Džeko je izdanak omladinske škole sarajevskog velikana, ali se Grbavici nije puno zadržao, otišao je jako mlad te je nakon 19 godina odlučio da se vrati iz inostranstva.

Turski Fotospor piše da će biti potpisan i dvogodišnji ugovor sa splitskim timom.

Turci kao glavni razlog zašto je Džeko odabrao Hajduk navode činjenicu da su svi njegovi uslužni poslovi kao i investicije uglavnom u Hrvatskoj.

Navodno Dijamant želi biti bliže porodici u Sarajevu, dok je istovremeno iz poslovnog ugla jako povezan sa Dalmacijom jer posjeduje nekretnine i restoran u Splitu, odnosno Dubrovniku.

“Džeko se planira oprostiti od fudbala nakon još dvije sezone. Nakon odlaska u penziju radije želi biti u poslovnom, a ne fudbalskom svijetu. Skoro sve njegove investicije su u Hrvatskoj”, zaključuju Turci, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh