Fudbal

Turci otkrili koliku platu Hajduk daje Džeki, cifra je nevjerovatna za naše uslove

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i Fenerbahčea Edin Džeko nalazi se na meti splitskog Hajduka.

Svakim danom se u medijima pojavljuju nove informacije o potencijalnom transferu, a posljednju donosi turski novinar Yabiz Sabuncuoglu.

On je u emisiji Insider rekao je da svi klubovi koji žele Džeku moraju ponuditi makar približnu platu koju naš fudbaler zarađuje u Fenerbahčeu, a to je 4.200.000 eura, odnosno 350.000 eura mjesečno.

“Hajduk se toj brojci ne može približiti, njihova službena ponuda iznosi polovicu od tog iznosa”, otkrio je Sabuncuoglu.

To bi značilo da Hajduk nudi Džeki oko dva miliona eura godišnje plate, a s njom bi bh. fudbaler postao ubjedljivo najplaćeniji igrač u hrvatskom prvenstvu,pišu Vijesti

Cifra koju Hajduk nudi je prilično nerealna za ovdašnje uslove, ali će biti zanimljivo vidjeti hoće li ona biti dovoljna da Edin Džeko obuče bijeli dres.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh