Fudbal

Holandija zasluženo savladala Rumuniju i plasirala se u četvrtfinale

Reprezentacija Holandije je pretposljednji učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva u koje se plasirala nakon pobjede 3:0 nad Rumunijom.

Osim bolje igre u uvodnih 15-ak minuta susreta, Rumuni su u današnjoj utakmici bili potpuno nemoćni protiv Holandije i pravo je čudo kako ovaj meč nije riješen i ranije.

Holanđani su poveli u 20. minuti kada je Cody Gakpo sjajno pogodio za 1:0.U 28. minuti, Stefan de Vrij je nakon kornera šutirao glavom ali malo pokraj stative. Tri minute kasnije, Dumfries je pokušao uposliti Depaya, ali je Dragušin u posljednjem trenutku izbacio loptu u korner.

U 44. minuti stopostotna šansa za Holandiju. Xavi Simons je imao sjajnu poziciju ali se spetljao i ostalo je 1:0, a s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nastavak susreta donosi sličnu sliku na terenu. Holandija je stvarala šanse, Rumuni su se branili i spretno i sretno, ali se sve vrijeme činilo kao da je samo pitanje trenutka kada će Oranje doći do drugog gola i potvrde pobjede,pišu Vijesti

Jednu od najboljih prilika za Holandiju imao je Van Dijk, koji je u 58. minuti iz kornera pogodio stativu. Pet minuta kasnije, Holandija je konačno postigla drugi gol preko Gakpa, ali ga je VAR poništio zbog ofsajda u kojem se prethodno nalazio.

U 73. minuti, Gakpo ostavlja petom za Veermana, koji iz sjajne pozicije šutira pokraj gola.

Deset minuta kasnije, Holandija je konačno postigla drugi gol. Gakpo je sjajno sačuvao loptu na liniji i uposlio Malena, kojem nije bilo teško da je pospremi u mrežu za 2:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh