Fudbal

Turska izborila plasman u četvrtfinale Eura!

Reprezentacija Turske je posljednji četvrtfinalista ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vincenzo Montella je večeras u Leipzigu savladala Austriju sa 2:1 i tako zakazala duel sa Holandijom u narednoj fazi takmičenja.

Utakmica nije mogla početi bolje za Tursku. Već u 57. sekundi utakmice, Merih Demiral je nakon kornera pogodio za vodstvo od 1:0 i to nakon ubačaja mladog Arde Gulera.Bio je to šok za Austriju, koja se mogla vratiti u egal već u šestoj minuti. Marcel Sabitzer je centrirao u peterac, lopta je ‘hodala’ po liniji ali su je igrači Turske izbacili u korner,pišu Vijesti

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih šansi, da bi u nastavku Austrija krenula ofanzivnije. U 51. minuti velika prilika za Austrijance, ali je turski golman Gunok sjajno reagovao i zaustavio udarac ArnautovićaU trenucima kada se činilo da je Austrija bliže golu, Turska je zabila za 2:0. Vrlo slična situacija kao u prvoj minuti. Ponovo je Arda Guler izveo korner, a Merih Demiral, iako stoper, glavom postiže drugi gol za veliku prednost svog tima.

U 68. minuti, novi gol nakon kornera ali ovaj put za Austriju. Posch je spustio loptu glavom, a Gregoritsch pogodio za smanjenje rezultata i povratak Austrije u igru.Austrijanci su nakon tog gola krenuli po poravnanje, ali do kraja utakmice nisu imali pravih stopostotnih šansi sve do četvrte minute nadoknade. Golman Turske je nevjerovatnom paradom spasio svoj gol, pa je njegova selekcija na kraju izborila svoj treći nastup u četvrtfinalima Evropskih prvenstava.

Meč Turske i Holandije igrat će se u subotu od 21 sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh