Fudbal

Velež na Grbavici remizirao sa Interom iz Andore

Fudbaleri mostarskog Veleža večeras su remizirali sa ekipom Intera iz Andore 1:1 u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ekipa iz Andore je pokazala da danas nema amatera u Evropskom fudbalu i da će Velež u drugoj utakmici morati bolje odigrati kako bi prošli dalje.

Rođeni su prvi zaprijetili i to u dva navrata preko Omara Pršeša koji je sa distanci šutirao pored gola.

Neugodni i brzonogi gosti su se sa druge strane uglavnom oslanjali na kontre, a jedna takva im se isplatila u 33. minuti susreta.

Joan Lopez je pobjegao odbrani Mostaraca i udarcem uz dosta sreće matirao Hadžikića za muk na Grbavici, pišu Vijesti.

U drugom poluvremenu Velež je zaigrao dosta bolje i to nakon ulaska Haskića i Lohana.

Upravo je ovaj drugi i pogodio u 65. minuti. Ubacio je Oreč, a brazilski fudbaler također uz malo sreće pogodio gol gostiju.

Velež je nakon toga nastavio sa napadima. Nekoliko je prilika imao Haskić, no mreže su do kraja mirovale i ostalo je 1:1.

Rođeni će tako u revanš susretu morati zaigrati bolje i slaviti ukoliko žele ponovo da se sastanu sa velikim grčkim AEK-om u narednoj rundi ovog takmičenja.

1. prekolo Konferencijske lige

FK Velež – Inter Escaldes 1:1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh