Košarka

Nurkić i ekipa poraženi od Njujork Niksa: Zablistao Branson koji je postigao čak 50 poena uz 9 asistencija

Najbolji košarkaš BiH na ovoj utakmici ostvario je duble-double s 21 poenom i 12 skokova

Košarkaši Feniksa poraženi su od Njujork Niksa rezultatom 139:122 i pored odlične igre Jusufa Nurkića, Kevina Duranta i Devina Bukera (Booker).

Najbolji košarkaš BiH Jusuf Nurkić na ovoj utakmici ostvario je duble-double s 21 poenom i 12 skokova, Durant je ubacio 29 poena uz 6 asistencija, a Buker je imao 28 poena i 9 asistencija ali to nije bilo dovoljno da Feniks zabilježi 14. pobjedu u sezoni.

Razlog za to je bio maestralni Džejlen Branson (Jalen Brunson) koji je na ovoj utakmici postigao čak 50 poena uz 9 asistencija.

Osim dobre igre Branson je postao prvi igrač u historiji NBA lige koji je ubacio 50 poena uz stopostotan šut za tri poena. On je pogodio čak devet trojki iz isto toliko pokušaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh