Tenis

Sinner izborio polufinale Roland Garrosa i osigurao prvo mjesto na ATP listi

Jannik Sinner je pobijedio Grigora Dimitrova u tri seta i stigao do svog prvog polufinala French Opena, gdje bi se mogao suočiti sa suparnikom Carlosom Alcarazom, na dan kada je osigurao prvo mjesto na svjetskoj listi.

Jannik Sinner - Screenshot

Pobjednik Australian Opena, koji će se sljedeće sedmice pomaknuti na vrh ljestvice nakon povlačenja Novaka Đokovića s turnira, lako je došao do pobjede od 6-2, 6-4, 7-6 (7/3) i suprotstavit će se ili Alcarazu ili Stefanosu Tsitsipas u polufinalu.

Sinnerovo postignuće da postane prvi talijanski broj jedan u ovom sportu potvrđeno je tokom njegovog meča, jer je najavljeno povlačenje Đokovića zbog ozljede.Šta da kažem? San svakog igrača je postati broj jedan na svijetu. S druge strane, vidjeti Novaka kako se povlači (s turnira) je razočaravajuće, pa mu želim brz oporavak – rekao je ovaj 22-godišnjak,pišu Vijesti

Sinner je već znao da bi mogao zauzeti mjesto broj jedan tako što bi stigao do finala Roland Garrosa.

Uživao je u dobroj sezoni, također je osvojio Rotterdam i Miami uz svoj prvi Grand Slam naslov u Melbourneu.

– Pokušavam ne razmišljati o tome previše jer je ovo bio turnir s kojim sam se mučio zadnjih nekoliko godina pa sam jako sretan što sam u polufinalu – dodao je Sinner.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh